Чому не вдається зварити карамель?

Карамель роблять із цукру, це очевидно. Він має кристалічну структуру, тому йому природно “зацукріватися”. Якщо готувати карамель правильно, цей процес зупиняється.

При нагріванні молекули цукру вишиковуються в рівні ряди, утворюючи великі кристали. Якщо цьому не перешкодити, карамель зацукриться і затвердіє. Білки, жири та вуглеводи допомагають карамелі придбати правильну однорідну текстуру. Саме тому в рецептах карамельного соусу присутні вершкове масло та вершки.

Якщо карамель кристалізується, то справа в цукрі, наприклад недотопився, можна спробувати змінити силу газу або зробити в іншому посуді. Ще можна спробувати пошукати цукор з дрібнішими крісталами. Я завжди масло кімнатної температури додаю вже в деглазовану вершками, що остигнула. карамель t 35-40.

Related Post

Як правильно порахувати квадратні метри в кімнаті?Як правильно порахувати квадратні метри в кімнаті?

У приміщенні, яке являє собою прямокутник або квадрат, потрібно виміряти довжину і ширину та помножити значення між собою. Ви отримаєте площу кімнати в квадратних метрах. Формула за якою можна вирахувати

Чим небезпечний кір для жінок?Чим небезпечний кір для жінок?

У невакцинованих дітей молодшого віку (до 5 років) відзначається найвищий ризик захворювання кір та найвищий ризик розвитку ускладнень; діти старшого віку переносять хворобу легше. ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНА КІР У Дорослих? При