Кераміка народилася з глини, пройшовши термічну обробку вище 1000 ° C, тому вона не боїться нагрівання в духовці або мікрохвильовій печі. У неї є тільки один ворог. термоудар. Він може статися при різкому охолодженні та нагріванні або, наприклад, якщо ви поставите керамічну посудину на відкритий вогонь.
Як доглядати за керамічною Перед введенням в експлуатацію новий посуд замочують у воді, витримують там від 10 до 15 хвилин. Надалі її миють гарячою водою, додавши до неї харчову соду чи засіб для миття. Після цього необхідно все обполоснути та висушити.
Виявляється, кераміка може бути небезпечною для здоров'я, навіть якщо виготовлена з натуральних матеріалів без шкідливих домішок. Причина – радіоактивність сировини. Глини можуть містити природні радіонукліди, які, розпадаючись на ізотопи, опромінюють людину.
Якщо вдарити по кераміці, наприклад по склу, цієї енергії нікуди піти – скло не зможе деформуватися і поглинути удар – тому натомість воно розбивається. Це пояснює, чому кераміка буває одночасно твердою і тендітною.