Через це вживання великої кількості цукрозамінника може спричинити здуття живота та розлад травлення. Крім проблем зі шлунково-кишковим трактом, еритрит може викликати алергічні реакції на шкірі, як продемонстровано в дослідженні, опублікованому в “Journal of Dermatology”.
Найбезпечніші замінники цукру – це еритрит, стевія та сукралоза. Про це журналістам розповіла лікарка-ендокринологиня клініки МДУ, кандидатка медичних наук Зухра Павлова.
Сукралоза (Е955) Вважалося, що вона натуральний замінник цукру, але виявилося інакше: цей цукрозамінник складається з хлорованих похідних цукру. Так, саме з того хлору – однієї з найбільш токсичних речовин.
Так, еритрит можна нагрівати до 180°C, він плавиться при 121°C, але не карамелізується як цукор. Підходить для випічки, десертів, будь-яких солодких страв і напоїв.