Не менш небезпечним є Е621 і для вагітних жінок, оскільки він здатний, долаючи плацентарний бар'єр, проникати в головний мозок плода та викликати ураження його центральної нервової системи. У дорослих людей ця речовина при регулярному його прийомі може спричинити своєрідну харчову залежність.
Цей підсилювач смаку дуже небезпечний для здоров'я малюка, він є причиною гастриту чи виразки шлунка. В експериментах та лабораторних дослідженнях було доведено його негативний вплив на мозок та сітківку ока. Їжа, що містить глутаматвикликає як фізичне, так і психологічне звикання.
Шкода та користь Е621 (Глутамату натрію) Якщо невелика кількість Глутамату натрію навіть корисна, тому що нормалізує знижену кислотність шлунка та покращує моторику кишечника, то регулярне вживання Е621 викликає харчове звикання та може спровокувати появу алергічних реакцій.
Добре, коли підсилювачі смаку натуральні чи ідентичні натуральним, ризик потрапляння хімічно активних речовин у організм значно знижується. Хімічно активні підсилювачі смаку, такі як глутамат натрію негативно впливають на організм людини і відповідно значно знижують імунітет, завдаючи шкоди здоров'ю.