орегано, шавлія, майоран, м'ята та меліса, кріп і петрушка, естрагон та інші прянощі мають протиракову дію завдяки наявності насиченого зеленого відтінку; ячмінь – наявність ферменту супероксиддисмутазу руйнує вільні радикали, що сприяють зростанню ракових клітин.
До списку продуктів, які здатні зміцнити імунну систему та зупинити зростання ракових клітин, входять броколі, цвітна та брюссельська капуста, листова зелень. Потужний антиоксидант лікопін містять томати, у зеленому чаї у великій кількості є катехіни, що мають здатність перешкоджати поділу ракових клітин.
Продукти, що викликають рак
- Червоне м'ясо та продукція промислової м'ясопереробки.
- Плодово-овочева продукція, що містить нітрати.
- Вино та інші алкогольні напої.
- Копченості та соління.
- Майонез, маргарин, спред.
- Здобні булочки, цукор та горіхи.
- Газовані напої та підсолоджувачі