Гранола – цільнозернові вівсяні пластівці, запечені в меді або фруктовому пюре з додаванням горіхів, сухофруктів, насіння, цукатів. Її не потрібно варити чи запарювати – просто додайте молоко чи йогурт, і сніданок готовий!
Багатьох хвилює питання, можна, можливо чи заливати гранолу окропом. Тут відповідь однозначна: ні. Гранолу – готовий до вживання продукт, якому не потрібна теплова обробка. Саме тому не рекомендується заливати її ні гарячою водою, ні сильно нагрітим молоком.
Традиційний варіант вживання граноли – Залити її молоком, кефіром або йогуртом. За 1 хвилину виходить смачний, корисний та збалансований сніданок, для якого не потрібна піч, духовка або мікрохвильова піч. Щоб урізноманітнити меню, суміш заливають соком, додають мед, ягоди чи сироп.
Домашню гранолу найчастіше подають з йогуртом Змішайте гранолу з йогуртом, фрукти та ягоди. Подавайте на сніданок або десерт.