Чи потрібно мочити тріску для холодного копчення?

До того ж інтенсивне горіння різко збільшує температуру всередині гриля (що порушить режим приготування страви), а також можна просто обпектися язиками полум'я. Тому, перед приготуванням на грилі замочуйте тріску для копчення у воді на 20 хвилин, щоб вона довше віддавала дим та аромат вашим стравам.Jun 1, 2022

Основним завданням при підготовці деревини до копчення є доведення вологості у матеріалі до необхідного відсотка. Занадто мокра тріска даватиме нерівномірний дим з високим вмістом канцерогенів, а пересушена швидко згорятиме. Для підготовки потрібно замочити тріску у воді на 3-4 години.

Приблизні розрахунки тріски: Для холодного копчення – від 3 до 6 літрів (приклад обсягу) матеріалу на добу на 10–20 кг продукту. Період обробки може становити кілька діб. Для гарячого – жменя (близько 50 см³) тріски на годину на 2-4 кілограми продукту. Період обробки димом – від 1 до 40 годин.

На середню двоярусну коптильню довжиною 40-50 см досить дві жмені по 30 грамів на одну закладку, для одноярусної вистачить однієї жмені. Якщо покладете багато – продукт гірчить. Це стосується всіх видів тріски – вільха, яблуня, вишня і т.д.

Related Post