Чи можна отруїтися маринованими грибами?

Небезпека отруєння грибами не повністю усувається обробкою продукту. Консервовані гриби при тривалому зберіганні в закритій ємності можуть спричинити інтоксикацію ботулотоксином, т.е. е. ботулізму.Aug 15, 2019

Невидимі суперечки плісняви ​​поширюються на всю товщу продукту. Але консервовані гриби можуть приховувати ще одну небезпеку – ботулізм. Причина ботулізму – бактерії Clostridium botulinum, які активно ростуть у безповітряних умовах (наприклад, у консервах).

При підозри на отруєння грибами потрібно оперативно викликати швидку медичну допомога. При Це також варто прийняти абсорбенти і промити шлунок водою кімнатної температури, повідомила РІАМО лікар-дієтолог Олена Соломатина.

Симптоми отруєння грибами не відразу, через 8 – 12, а іноді навіть через 35 годин! Хворого нудить, він починається блювання, з'являються сильний біль у животі, пронос, холодний піт, відзначаються слабкість, судоми, ослаблення серцевої діяльності.

Related Post

Що таке кварк простими словами?Що таке кварк простими словами?

Кварк – елементарна частка та фундаментальна складова матерії. Кварки об'єднуються у складові частинки, звані адронами, найбільш стабільними з яких є протони та нейтрони, компоненти атомних ядер. Все зазвичай спостерігається речовина