Головна умова – оптимальна вологість приміщення, яка має перевищувати позначку 70%. При вищому рівні вологи повітря сухофрукти можуть запліснівніти і зіпсуватися. Для тривалого терміну зберігання кураги слід вибирати максимально темне місце.
У холодильник кладуть лише «мокрі» сухофрукти, Наприклад, родзинки або чорнослив. І з ними так не роблять, що незабаром збираються сушити їх в електричній сушарці або зберігати довго. В іншому випадку вони можуть зіпсуватися.
Складніше розібратися, можна, можливо чи сухофрукти зберігати у холодильнику. Не всі види, а ті, що несприйнятливі до умов підвищеної вологості. Це м'якіші плоди, у складі яких більше вологи: курага, родзинки, фініки, чорнослив. Їх можна, можливо герметично запакувати, покласти у відсік для фруктів.