Рекомендується солодке: мед (особливо), цукор, варення, солодкі фрукти, а також велика кількість вітамінів у вигляді фруктових соків, настою шипшини та чорної смородини, різних свіжих фруктів та сирих овочів.
Чим більше їсте солодкоготим більше організм виробляє інсуліну. За його надлишку він резервується в жир. У клітинах печінки просто не завжди вистачає місця для глюкози, через що він і переробляється на жир. Це вважається одним із факторів ризику виникнення жирової хвороби. печінки.
Відповідно до рекомендацій лікарів, дієта при болях у печінки передбачає відмову від наступних продуктів:
- фаст-фуд; страви швидкого приготування;
- маргарин, тверді жири, спреди, трансжири;
- бобові;
- гриби, редька, редис, консервовані овочі;
- жирні сири та сметана;
- жирна риба;
- смажені пиріжки, чебуреки;
Примітно, що фахівці рекомендують вживати не свіжоспечений, а вчорашній хліб, який корисний для здоров'я. Відварена риба нежирних сортів, і навіть дієтичне м'ясо птиці як тефтель чи котлет, приготовлених на пару. Вершкове та оливкове масло. Супи на овочевому бульйоні.