Оскільки горіхи є досить важкою їжею, дієтологи рекомендують з'їдати їх у першій половині дня. Максимум – це полуденок. Їх можна з'їсти окремо, як перекушування або додавати в різні страви. Головне не їсти їх на ніч.
Горіхи – фундук, кешью, арахіс. Вони містять велику кількість вітамінів групи В, що й допомагає нормалізувати роботу нервової системи, тому горіхи можна є перед сном. Але пам'ятайте, що в них немає триптофану. Безглютенові крупи на кшталт гречаної, кіноа чи рису стануть ідеальною стравою для перекусу перед сном.
На думку дієтологів, не зайвими будуть горіхи і на вечерю чи обід – тому що в цей час краще відмовитися від важкої та надто калорійної їжі. Адже горіхи здатні і голод вгамувати і не завдати шкоди фігурі. Увечері горіхи рекомендують поєднувати з овочами та фруктами, а в обід краще віддати перевагу – сиру або йогурту.
Замочування допомагає знизити рівень цієї кислоти та отримати більше корисних речовин. Коли насіння контактує з водою, змінюється їх склад: збільшується кількість вітамінів та антиоксидантів. Відсутність фітинової кислоти допомагає горіхам краще засвоїтися в кишечнику, мінімізує наслідки у вигляді здуття та тяжкості.