Висока частка мінеральних речовин та велика кількість солі практично у всіх сортах сиру перевантажують нирки малюка. Важливо! Організм малюка поки не здатний впоратися з надлишками солі та білка, тому більшість педіатрів не рекомендують давати сир до 10-12 місяців.
Коли вводити сир у дитячий раціон Перше знайомство малюка з сиром (твердими сортами) має відбутися не раніше ніж йому виповнитися 10-11 місяців. Дитині в такому віці сир подається у вигляді прикорму – це дозволить не перевантажувати ШКТ дитини продуктом з високим вмістом тваринного білка.
Який сорт сиру Бажано віддати перевагу твердим або напівтвердим сирам комерційного виробництва — наприклад, таким сортам, як пармезан, едам, гауда, російський та інші. Ідеально, якщо у складі сиру буде тільки сичужний фермент і молоко без будь-яких консервантів та добавок.