Кава краще брати не темної обсмажування, інакше він буде гарантовано гірким. Для турки використовують дуже дрібний помел, що вже потенційно може дати гіркоту. Якщо кава при цьому темної обсмажування, гіркоти не уникнути. May 8, 2020
Вступне слово Приготування кава у френч–пресі, або, як його ще називають, кавовий пресі – Найдоцінніший спосіб заварювання. Такий кавник коштує недорого, простий у використанні та є багаторазовим.
Френч–прес – спеціальний компактний пристрій, який можна, можливо використовувати як для заварювання кави у домашніх умовах, так і чаю. Радимо купувати різні прилади для їхнього приготування, щоб уникнути появи специфічного присмаку.
Загальний час приготування кава в френч–пресі – 10 хвилин. Рекомендоване співвідношення кава до води – 1:15. Тобто на френч–прес об'ємом 500 мл вам знадобиться 33 г кава.