Це дуже багатофункціональний столовий прилад – ними можна брати рис або локшину, різати рибу, перемішувати супи, загортати сусі, притримувати тверду їжу, поки п’ють рідку фракцію, підгортати шматочки їжі, вибирати кістки тощо.
Азбука смаку
- Не можна стукати паличками по столу або тарілці.
- Передавати їжу з паличок у палички (так заведено робити тільки на похоронах).
- Не можна наколювати на палички їжу.
- Не можна встромляти палички в рис.
- Не можна водити паличками над їжею: потрібно заздалегідь вибрати вподобаний шматочок, а, доторкнувшись паличками, з’їсти його.
Не можна під час їжі жестикулювати і вказувати паличками на що-небудь або ж на кого-небудь. Це вважається не тільки ознакою поганого виховання, а й є для японців знаком того, що людина налаштована агресивно. Не можна передавати їжу з одних паличок в інші. Така дія теж асоціюється зі смертю.