Якою водою заливають рибу для припускання?

Незалежно від того, заморожена риба чи ні, потрібно залити її холодною водою та поставити на плиту. Не можна кидати рибу в киплячу воду – у цьому випадку вона швидко звариться зовні, а всередині залишиться сирою, або буде готова всередині, але зовні м'ясо вже розвалюватиметься на частини.

Лускату і безлускату рибу, нарізану на порційні шматочки зі шкірою, укладають в один ряд шкірою вгору, щоб товстіша частина шматка краще приготувалася. Потім до неї підливається така кількість рідини, щоб вона покрила рибу наполовину (приблизно 0,3 л води на 1 кг риби).

Припущена риба – узагальнюючу назву гарячих рибних страв та кулінарних виробів, що готуються допущенням, тобто варінням у невеликій кількості бульйону з додаванням ароматичних продуктів, розсолу та виноградного вина. Допущена риба виходить соковитішою і вважається смачнішою, ніж відварена.

Related Post

Який псевдонім поставив Чехов у виданні своїх перших двох збірок Казки Мельпомени та Строкаті оповідання?Який псевдонім поставив Чехов у виданні своїх перших двох збірок Казки Мельпомени та Строкаті оповідання?

Першим та головним псевдонімом, яким Чехов підписував гумористичні оповідання, став Антоша Чехонте. Він же стояв на його авторських збірниках «Казки Мельпомени» 1884 року та «Строкаті оповідання» 1886 року. Чехов, Антон