Потужність стаціонарних блендерів варіюється від 250 до 1 500 Вт. Якщо ви готуєте переважно супи та смузі, вам вистачить 300-500 Вт. 600 Вт достатньо для виконання більшості завдань. Якщо вам потрібно часто подрібнювати горіхи, заморожені ягоди та лід, краще вибрати блендер потужністю 750-900 Вт.
Потужність приладу Для коктейлів достатньо 350-700 Вт, для подрібнення твердих інгредієнтів 800 Вт, для смузі, щоб отримати однорідну масу – 1000 Вт. Враховуйте, що чим вища потужність, тим більша гучність і ціна блендера, але і його можливості теж.
Як вибрати занурювальний блендер: головне Потужність. Для переробки м’яких продуктів достатньо 300 Вт; твердих плодів (наприклад, яблук або гарбуза), м’яса – 350-500 Вт; горіхів, заморожених фруктів – 600-1000 Вт. Щоб мати можливість робити густе тісто, потрібно купувати занурювальний блендер потужністю від 1000 Вт.