Якщо хочете купити баранину для приготування якоїсь страви, слід звернути особливу увагу на її колір. Хороше м'ясо молодих овець та баранів має світло-червоний відтінок. Також обов'язково потрібно подивитися на жир. Він повинен бути білим і пружним.
Бараніна молода (ягнятина) має світло-червоний колірніжну консистенцію, дрібнозернисту м'язову тканину. Бараніна від старих тварин цегляно-червоного кольори, грубої консистенції, має запах, крихітний та білий жир.
–якщо жир на баранині легко кришиться або ламається, м'ясо переморожене (смак його буде не насиченим); –якщо кістки баранини жовті або мають жовтуватий відтінок, то купувати його не варто.це м'ясо старої тварини, у якої з віком кістки та жир починають жовтіти);
Якщо жир має якусь жовтизну і пухкість, це м'ясо старого барана чи вівці. При покупці не забудьте зробити тест на ямку після натискання. Добре принюхавшись, можна визначити ступінь свіжості – запах має бути приємним, без затхлості та гнилості.