Який процес йтиме при неправильному та тривалому зберіганні жирів?

При тривалому зберіганні, особливо на повітрі, жири прогорають, набувають неприємного смаку. Цей відбувається через окислення ненасичених жирів молекулами кисню.

Більшість змін жирів настає в результаті гідролітичних та окисних процесів. Гідролітичні процеси у жирах протікають під впливом Н2О та ферменту ліпази, що міститься в жирах, а також з'являється в результаті життєдіяльності мікроорганізмів, що розвиваються у жирі.

Біохімічне гіркання властиво для жирів, що містять значну кількість води та домішки білків та вуглеводів (наприклад, для коров'ячої олії). Під впливом ферментів, що містяться в білках (ліпаз) відбувається гідроліз жирів та утворення вільних жирних кислот.

Related Post

Хто керує ЖКГ?Хто керує ЖКГ?

Інспекція державного житлового нагляду – Це виконавчий орган, який здійснює нагляд за діяльністю керуючих компаній у сфері житлово-комунальних послуг. Крайова Держжитлінспекція контролює стан стін, фасадів, підвалів та перекриттів житлових будинків.

Як побачити розвідні мости?Як побачити розвідні мости?

Відмінними місцями вважаються набережна Неви біля Зимового палацу та поряд з Адміралтейством та пам'ятником Петру I "Мідний вершник". Від Зимового палацу можна буде побачити розлучення Палацового мосту, що починається о

Що приймається за електричну постійну?Що приймається за електричну постійну?

У системі СГС електрична постійна як коефіцієнт, що пов'язує напруженість та індукцію електричного поля у вакуумі також може бути введена. При цьому у різних варіантах системи СГС електрична постійна має