Які жири містяться у м'ясі?

Основу жирів м'яса становлять насичені жирні кислоти – близько 30%. Жири з м'ясних продуктів засвоюються по-різному, це впливає температура їх плавлення. Більш легкоплавкий свинячий засвоюється на 97%, тугоплавкий бараній – на 90%. Жир ділиться на 3 види – підшкірний, м'язовий та вісцеральний (внутрішній).Aug 29, 2020

Переважна складова частина м'яса – м'язова тканина, до складу якої входять: волога (73-77%), білки (18-21%), ліпіди (1-3%), екстрактивні речовини (1,7-2% азотистих, 0,9-1,2% безазотистих), мінеральні речовини ( 0,8-1,0%).

Вміст жирів у м'ясі

Кількість жирівЧастка від добової норми на 100 г
1Свинячий хвіст приготовлений42,6%
2Яловича мова відварена26,5%
3Свинячі кишки приготовані24,2%
4Свиняча мова відварена22,1%

У м'ясі міститься натрій, фосфор, калій, магній, сполуки сірки та особливо цінне залізо. Залізо, що міститься у червоному м'ясі, добре засвоюється організмом, і з точки зору даних показників є незамінним компонентом, необхідним для утворення крові та гемоглобіну.

Related Post

Які бувають джойстики?Які бувають джойстики?

Типи джойстиків одновимірні (керування переміщенням об’єкта або вгору-вниз, або вліво-вправо) двомірні (керування об’єктом на площині) тривимірні (керування об’єктом у тривимірному просторі) Геймпади – універсальний пристрій, за його допомогою можна керувати

Чому Добре темперований клавір так називається?Чому Добре темперований клавір так називається?

Назва твору передбачає використання клавішного інструменту (зараз зазвичай ці твори грають на фортепіано або клавесині), налаштування якого дозволяє музиці звучати однаково добре у різних тональностях. «Добре темперований клавір» складається з