Спершу зазначимо, що сидр можна приготувати практично з будь-якого сорту яблук. Австралія та Нова Зеландія, Німеччина та Швейцарія, а також Північна Америка, зазвичай використовують десертні яблука. Іспанська сидр означає використання більш танінних, тобто.
Правильні яблука для кальвадосу
Класифікація | Кислотність, % | Сорт |
---|---|---|
Гіркі | 0 — 0.40 | Cidor, Domaines |
Солодко-гіркі | 0 — 0.40 | Bedan, Saint Martin |
Кислі | 0.40 — 0.60 | Judeline, Blanchet |
Гірко-терпкі | >0.60 | Cazo Jaune |
•26 Oct 2021
Сидр (фр. cidre, застаріле і в просторіччі – буза) – слабоалкогольний напій, що отримується за допомогою бродіння яблучного, рідше грушевого або айвового соку за допомогою додавання дріжджів або натуральним способом.