Вітаміни: А, Е, С, D, К, В1, В2, В3, В4, В5, В6, В8, В12 та інші. Також: хлорофіл, глюкоза, клітковина та інші.
Лікарі та дієтологи в один голос заявляють, що вживати зерна пророщеною пшениці можна в профілактичних та лікувальних цілях при таких недугах як: порушений обмін речовин, ослаблений імунітет, при ламких нігтях і слабкому волоссі, при порушеннях зору, при запорах, діареї та здутті живота.
Пророщені зерна пшениці та жита допомагають компенсувати нестачу вітамінів та мінералів, а також стимулювати роботу кишечника, очистити організм від шлаків. Щоб судини були міцними та здоровими, корисно додавати в їжу проростки зеленої (несмаженої) гречки, які багаті на рутин.