Які вина підходять до страв: поради та рекомендації

Нещодавно вибір вина для певної страви можна було вважати довільним, але сьогодні існує величезна різноманітність сортів і видів вин, що дозволяє підібрати оптимальне поєднання напою та страви. Багато в чому успіх залежить від правильного поєднання смаку та аромату вина з характеристиками страви.

Визначитись з вибором вина цілком можливо, знаючи кілька простих правил та принципів. Основними факторами, що впливають на вибір, є колір вина, кислотність, а також його повнота та тіло.

Насамперед слід враховувати смакові уподобання та поєднання ароматів, щоб страву та вино доповнювали один одного, а не конкурували. Червоні вина, наприклад, відмінно поєднуються зі стравами з червоного м'яса, а білі та рожеві вина підходять до птиці, риби та морепродуктів.

страваВино
Устриці на льодуШампанське
МорепродуктиСовіньйон Блан
Смажені рибні котлетиШардоне
Паста з морепродуктамиПіно Гриджіо
СтейкКаберне Совіньйон
ПіцаМерло

Білі їдальні вина — до закуски, легких м'ясних та рибних стравам. Натуральні сухі, напівсухі та напівсолодкі вина добре поєднуються з овочевими стравами. Червоні їдальні підходять до баранини, телятини, дичини, свійської птиці, шашлику, плову, буженини. Херес або мадеру добре подавати також до м'ясного або курячого бульйону.

Яке вино поєднується з їжею?

Головне правило поєднання вина та їжі знайоме всім. Червоне вино подають до м'яса, біле – до риби. Червоне вино найкраще підходить до дичини, баранини, гострих м'ясних страв. Прекрасно гармонує із сухим червоним вином більшість видів сиру.

Яке вино найкраще використовувати для приготування страв?

Для приготування м'яса чи птиці, краще використовувати червоне вино, яке окрім глибокого фруктового смаку надасть страві та соусу насичений бордовий відтінок. Рибу та морепродукти краще готувати з білим вином. Особливо добре біле вино поєднується з соусами на вершковому та оливковому маслі.

Як вибрати вино під кожну страву?

Червоні вина краще поєднуються з жирними ароматними сортами м'яса (наприклад, червоне м'ясо). Білі вина краще поєднуються з маложирними та дієтичними сортами м'яса (наприклад, риба або курча). «Гіркі» (танінні) вина (наприклад, червоні вина) краще всього поєднуються з жирними стравами.

Related Post

Як підключити датчик температури повітря на ваз 2114Як підключити датчик температури повітря на ваз 2114

Куди встановити датчик температури повітря? Датчик температури найкраще розмістити там, де його зазвичай встановлює більшість автовиробників. всередині нижньої частини переднього бампера, подалі від радіаторів та в зоні прямого обдування потоком

Як швидко позбутися синців: ефективні методи та засобиЯк швидко позбутися синців: ефективні методи та засоби

Зміст:1 Як швидко прибрати синець за один день?2 Як за 2 дні прибрати синець?3 Що добре розсмоктує синці?4 Чим можна мазати синець, щоб швидше пройшов? Синяк – це результат пошкодження

Коли комплексне тестуванняКоли комплексне тестування

Коли буде комплексне тестування? Комплексне тестування проводиться з 8 по 16 серпня календарного року. Що таке комплексне тестування? Комплексне тестування – це різновид тестування, призначена для оцінки основних мовних навичок,