– Зауважу, що горіхом у ботаніці називають плід із твердою шкаралупою, без м'якоті та оболонок, при цьому ядро має вільно перебувати всередині шкаралупи. Виходить, що справжніми горіхами можна назвати лише жолуді, фундук (ліщину) та кешью.Dec 7, 2018
Справжні горіхи складаються із зовнішньої твердої шкаралупи, всередині якої розташоване їстівне зерно. До них відносяться ліщина (лісовий горіх) та фундук. Горіх складається з твердої шкаралупи, або деревної оболонки, і ув'язненого в ній насіння.
За словами фахівця, найбільш корисними є фундук, фісташки, грецька горіх, арахіс та пекан. Фундук багатий білком, вітамінами групи В, залізом, кальцієм та магнієм, лінолевою та ліноленовою кислотами. Також при регулярному вживанні цього горіха зменшується ризик розвитку атеросклерозу.
Арахіс. Дієтолог Світлана Панченко пояснила, чому арахіс вважають найшкідливішим горіхом. «Взагалі, помилково вважати арахіс горіхомВін відноситься до сімейства бобових і росте в землі. Головний із мінусів — він є одним із найсильніших алергенів.