В якості прянощів можуть використовуватися різні частини рослин: листя (лавровий лист, кріп), стебла, суцвіття та бутони (гвоздика, каперси), коріння (хрін, селера), насіння (гірчиця, мускатний горіх), плоди (перець, кмин, ваніль, аніс) та його частини — кора/околоплодник, шкірка (цитруси).
10 популярних спецій: безпрограшні поєднання з продуктами
- Куркума У натуральному вигляді корінь куркуми за формою та кольором схожий на імбир, оскільки відноситься до того ж сімейства рослин. …
- Базилік Одна з найпопулярніших і найпоширеніших трав, що використовуються в кулінарії. …
- Кориця …
- Шафран …
- Гвоздика …
- Мускатний горіх …
- Майоран …
- Паприка
Прянощі, спеції, приправи – у чому різниця?
- ПРЯНОСТІ – це, власне, те, що ми помилково називаємо "спеціями", а саме – ароматне листя, коріння, плоди. …
- СПЕЦІЇ — додають у страву в процесі приготування для того, щоб посилити смак, зробити його солодким, солоним або гострим. …
- ПРИПРАВА – ширше поняття.