Вони бувають двох видів: паперові та пластикові. Кожен вид має свої плюси та мінуси, давайте їх розглянемо. Паперові. Вони міцні, добре тримають форму, довше зберігають гарячий напій, а запобігають випалюванню рук гарячим напоєм.
Як розрізняють склянки та келихи Склянки бувають об'ємом 130-500 мл з тонкими або потовщеними стінками та плоским дном. Призначений для безалкогольних та слабоалкогольних напоїв. Келих складається з трьох частин: чаші, підставки та ніжки. Келихи можуть бути циліндричної, конічної та інших форм.
келихи – всі типи товстостінного посуду, виготовленого зі скла; фужери – різновид келихів з тонкою довгою ніжкою; чарки – маленькі келихи для подачі міцного алкоголю на тонкій ніжці; стоси (шоти) – маленькі склянки, В яких відсутня ніжка, застосовуються для подачі міцного алкоголю.