Гірчить борошно, отримане із зерна, яке уражене довгоносиком.
Найкращий спосіб визначити, чи безпечна борошно – Це понюхати її. Хоча свіжа борошно має нейтральний запах, то погана борошно пахне не свіжим чи кислим. Крім того, якщо ваша борошно потрапила в контакт з водою або вологою, то можуть з'явитися великі грудки плісняви. У цьому випадку слід негайно викинути весь пакет.
Це може бути пов'язане з дією амілаз у житі, що виділяють більше цукрів. У тесті настільки мало жита, що його поведінка при змішуванні та бродінні та його текстура при випіканні можуть бути не відрізняються від суто пшеничного хліба. Тим не менш, смак злегка змінюється, на краще.
Борошно можна використовувати для ліплення, полірування, боротьби із шкідниками рослин і навіть як косметичний засіб.
- Отрута від мурах
- Проти шкідників рослин
- Засолилися гральні карти
- Проблемна шкіра
- Полірування металів
- Для дитячих виробів
- Зробити клей
- Недозрілий фрукт