Куркума має пряним, смолянистим смаком з нотками імбиру та апельсину. Вона часто використовується як основний інгредієнт у приправі каррі, яка використовується переважно в індійських та азіатських стравах, хоча набуває популярності і в європейській кухні.
Склад цього корисного напою вкрай простий: потрібно лише додати в склянку води 0,5 чайної ложки. порошку турмерика і ретельно розмішати, щоб не залишилося грудочок. Як доповнення можна додавати у пиття інші спеції (чорний перець, корицю, імбир, аніс), мед або сік лимона.
Протипоказанням до прийому спеції є постінсультні стани, цукровий діабет, гіпертонія, запальний процес нирок та підшлункової залози, гепатит, гастрит, виразка, захворювання судин, глаукома.
Уповільнює старіння та знижує ризик деменції Крім того, вільні радикали, які пошкоджують клітини всіх органів і тканин, відповідають за підвищений ризик серцево-судинних захворювань, катаракти, різних дисфункцій мозку та розвиток раку.