Загальні технічні умови», – гіркий шоколад – це кондитерський виріб, одержуваний на основі какао-продуктів, олії какао та цукру, у складі якого не менше 55% загального сухого залишку какао-продуктів і не менше 33% олії какао.Jan 13, 2021
Обов'язкові компоненти шоколаду, присутні у всіх комерційних марках: какао-порошок, какао-масло та цукор. У гіркому шоколаді, виготовленому за ГОСТом, міститься не менше 55% загального сухого залишку какао-продуктів та не менше 33% какао-олії.
Загальні технічні умови» гіркий шоколад – це кондитерський виріб, одержуваний на основі какао–продуктів, олії какао та цукру. У складі виробів має бути не менше 55% загального сухого залишку какао–продуктів та не менше 33% какао-олії.
У темному (або чорному) шоколаді какао-бобів менше – 40-55%. У гіркому – Більше: не менше 55%, а іноді – і до 90-99%.