Якщо луска тримається на рибі досить міцно, швидко ошпарьте її окропом. Під час чищення риби луска розлітається на всі боки. Щоб потім не довелося відмивати всю кухню, краще покладіть рибу в таз або раковину з холодною водою так, щоб тушка була занурена приблизно на 10 см.
Найкраще використовувати для цього спеціальний ніж. З філе потрібно акуратно вийняти кістки за допомогою щипців. Робити це потрібно ретельно та промацувати рибу пальцем, щоб не пропустити кістку. У такому вигляді філе готове до використання, залишилося акуратно зрізати з нього шкірку.
Відрізаємо у риби м'яке черевце, залишаючи міцне філе. Надрізаємо шкіру з боку хвоста, щоб можна було вхопити пальцями. Тримаємо шкіру біля хвоста і, притискаючи лезо ножа до шкіри, рухами, що пиляють, просуваємо ніж до голови, відокремлюючи шкіру від філе.