Як збирати та готувати папороть?

Слід використовувати черешки папороті, зібраного не більше 4-х годин тому. Черешки пересипаються сіллю і поміщаються під гніт на два тижні. Потім видаляється рідина, що утворилася, папороть перекладається в банки та заливається соляним розчином з додаванням аскорбінової кислоти. Банки зберігаються у прохолодному місці.

Заходи профілактики. Прогрівання пором знищує токсичність папороті. Згодовування орляка, підданого запарюванню при 100° протягом 30 хвилин, не викликає отруєння. Сухе підігрів до 100° протягом години не знешкоджує отруту папороті.

Отруйний папороть Папороть не можна вживати в їжу сирими. Більшість отруйних папоротей — це дозрілі папороті. Вони більші, ніж їстівні папороті. Їстівні папороті повністю трав'янисті, світло- та яскраво-зелені, а отруйні папороті – Темно-зелені, мають червоні гілки.

Related Post

Що таке розряд посади?Що таке розряд посади?

Розряд працівника є показником рівня його кваліфікації. За кожним розрядом визначаються відповідні вимоги до кваліфікаційного рівня працівника. Тарифний (кваліфікаційний) розряд – Це показник, що характеризує складність виконуваної роботи та ступінь