Заморожувати м'ясо потрібно не в папері, а в пакеті, з якого максимально випущено повітря. Найкраще використовувати спеціальні пакети для заморожування із застібкою zip lock. Терміни зберігання в морозилці залежать від виду м'яса та розмірів шматка.
Великі шматки яловичини, телятини, свинини та баранини також зберігаються в морозилці від півроку до року. Невеликі частини червоного м'яса пролежать менше 4-6 місяців. Дичину (але не дикого птаха) можна зберігати 8-12 місяців. Заморожений фарш витримає не більше 3-4 місяців.
Для початку, протріть відруб рушником, щоб воно ввібрало вологу, що залишилася на поверхні. Потім наріжте його на порційні стейки, покладіть їх на пергамент і заберіть у морозилку на 3-4 години. Коли м'ясо «схопиться», завакуумуйте його або оберніть харчовою плівкою – вона захистить його від подальшого обмороження.