Кабачки в натертому вигляді можна заморозити як сирими, так і термічно обробленими, у сирому вигляді – швидший спосіб. Натерти кабачки на крупній тертці і віджати якомога більше рідини за допомогою м арлі. Скласти в пакети для заморозки, розрівняти і видалити повітря з пакетів. Щільно закрити і заморозити.
Висип кабачки в друшляк і залиш, щоб стекла вода. Остуди кабачки і пересип їх невеликими порціями в пакети або контейнери для зберігання в морозилці. Для цього зручно використовувати вакуумні пакети або ж пластикові контейнери з кришками. Відправляй запаковані кабачки в морозильну камеру для заморозки.
Спочатку кабачки потрібно вимити, витерти насухо і нарізати кубиками. У такій формі їх зручно додавати в супи та овочеві страви. Потім необхідно скласти підготовлені до заморозки овочі в маленькі пакетики, розділивши їх на порції. Щільно зав’язати пакети й відправити в морозильну камеру.