Варені – червоного кольору, сирі – темно-зеленуваті .Jun 2, 2010
Відрізнити варену креветку від сирої можна за хвостом: у вареної він скручується, а у сирої хвіст прямий.
Відрізнити сироморожені та варено-морожені можна за кольором – перші вирізняються темно-зеленим відтінком (їх виловили й одразу заморозили без додаткової обробки), а другі відрізняються легким червоним кольором. Інших варіантів зустріти в продажу не можна.
Вони більш м’ясисті і завжди свіжоморожені. Соленоводних, навпаки, заморожують і свіжими, і вареними. У свіжому вигляді вони можуть бути смугастими. Взагалі, колір звичайної свіжої креветки варіюється від блакитно-сірого до зеленувато-сірого, але бувають креветки помаранчеві, яскраво-червоні, коричнево-рожеві.