Хороша капуста має щільне і пружне листя, вона завжди приємно пахне, на ній немає плям, тріщин і темних крапок, які з’являються при ураженні грибком. Якщо біля основи качана занадто товсте листя, значить, капуста перенасичена нітратами.
Капуста з минулого врожаю вже почала втрачати свій колір і стала світло-салатовою. У капусти з нового врожаю яскраво виражений зелений колір. На дотик молода капуста більш пружна, під час стискання її листя хрумтить. Качан не такий щільний, як у старої капусти.
Види капусти та нюанси під час їх вибору Він має бути пружним, щільним, не тріснутим. Листя має бути ніжним, не товстим, однорідним зі свіжим зеленим (бордово-фіолетовим) забарвленням. Подивіться уважно, щоб не було листя, що відшаровується. Качан також не має бути товстим.