Так, собаки відчувають солодке, кисле, солоне та гіркеале не зовсім так як ми. Наприклад, собаки не люблять солону їжу. Якщо більшість людей обов'язково посолить свою їжу для смаку, то брати наші менші робити цього не захочуть, сіль не зробить їх їжу смачнішою. Але вони, як і ми, люблять солодке.
У собак у шість разів менше смакових рецепторів, ніж у людей, повідомляє PetMD. Тому, незважаючи на те, що вони розрізняють гіркий, солоний, солодкий та кислий смак, визначальними чинниками їхнього ентузіазму з приводу того, що вони в меню, здебільшого є запах і текстура їжі.
У звареному вигляді собаче м'ясо найбільше схоже на яловичину чи м'ясо козеня. Тільки воно значно більш сухе та волокнисте. Тому собаче м'ясо замочують у маринадах та трав'яних настоях для м'якості. Щоправда, все це стосується лише м'яса спеціальних собак, вирощених для споживання.
Відразу слід зазначити: м'ясо собак вживають у їжу у Південній Кореї, а й у інших азіатських країнах – В'єтнамі, Китаї, Лаосі та інших, собачатина також входить у традиційний раціон багатьох корінних народів Крайньої Півночі і Далекого Сходу.