Виноградний сік – це натуральний напій, багатий на вітаміни та корисні речовини. Він не тільки освіжає в спекотний літній день, а й зміцнює імунну систему і сприяє загальному зміцненню організму. Якщо у вас є свіжі виноградні ягоди, то ви можете швидко приготувати виноградний сік у домашніх умовах без особливого клопоту і витрат часу.
Перший крок – це вибір правильного сорту винограду. Найкраще використовувати сорти, які мають кислий смак і сильний аромат. Чим стигліші ягоди, тим солодшим буде сік. Але не забувайте, що занадто стиглі ягоди можуть містити зайву кількість цукру, що може призвести до перевантаження організму.
Після вибору сорту винограду, потрібно вимити ягоди під проточною водою. […] […] […]
[…] | […] |
---|---|
1 | […] |
2 | […] |
3 | […] |
4 | […] |
5 | Процідіть отриманий сік через марлю або сито. |
6 | Подавайте виноградний сік охолодженим. |
Як можна зробити виноградний сік без соковижималки?
Виноградний сік без соковижималки : спосіб 1
- Грона вимити, ягідки відокремити від гілочок.
- Викласти в марлю і видавлювати руками в чисту ємність. Якщо якісно вичавити не вийшло, у макуху можна долити води і дати постояти. …
- Залишки перетерти через сито або поставити під імпровізований прес із каструлі з водою.
Як вичавити сік із винограду в домашніх умовах?
Процес приготування
- Знімемо ягоди винограду з гілочок, вимиємо.
- Друшляк застелимо марлею, складеною вдвічі, встановимо друшляк над тарілкою або над каструлею, щоб у неї стікав сік.
- Порціями укладаємо на марлю виноград .
- Товкачем розчавлюємо кожну ягоду. …
- Із розчавленого винограду видавлюємо сік .
Скільки цукру додати у виноградний сік?
цукор – 50-200 грам на літр соку залежно від цукристості винограду