Додайте у варення гарячої води із розрахунку чверть склянки на літрову банку варення. 2. Поваріть його 5-7 хвилин. Важливо знати, що реанімоване такими способами варення потрібно буде з'їсти насамперед, зберігати його довго не можна.
Розігрій варення, додай вишневого соку або води, скип'яті. постав блюдце в морозилку або холодильник на 10-15 хв, на холодне блюдце дай краплю варення, утворюється крапля – варення готово, розповзеться – далі варити, через 1-2хв знову перевірити…
Що робити зі старим варенням Старе варення перекладаємо в каструлю і додаємо цукор у пропорції на 1 л варення 80-100 р. Варимо варення до появи піни, яку не використовуємо та викидаємо. Якщо в процесі варіння виник неприємний запах, то таке варення краще не використовувати та викинути.
Якщо в банках з варенням, джемом або повидлом ви помітили бродіння (скисання), продукт треба переварити з додаванням цукрового піску, оскільки псування викликане його недоліком. Викладіть варення в каструлю, нагрійте до кипіння і додайте|добавляйте| цукру (50-100 г на 1 кг варення). Піну знімайте.