Рецепт
- Змішати в каструлі мед та воду.
- Довести суміш до кипіння. …
- Зняти каструлю із плити, остудити сусло до 30°C.
- У невеликій кількості теплої води розвести дріжджі, додати медовий сироп, добре перемішати.
- Перелити медову брагу в ємність для бродіння, саму ємність поставити в темне тепле місце.
Класичний рецепт браги На 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.
З 1 кг меду (в домашніх умовах) виходить 1 л алкогольного медового напою міцністю приблизно 50 об.