Підійдіть до клієнта з лівого боку і презентуйте йому пляшку під невеликим нахилом, щоб гостю було зручно прочитати етикетку і переконатися, що саме це вино він і замовляв; Розмістіть пляшку на допоміжному столику та зачистіть шийку від захисної плівки.Jul 9, 2014
Фруктові напої, натуральні десертні або тонкі сухі білі вина краще подати за температури від 14 до 16 0С. Ще прохолодніше повинні бути столові білі або рожеві солодкі вина, а також сухий Херес. Доречне значення – 10-13 0С. Більшість ігристих сортів подають до столу з температурою не вище 7°С.
Офіціанти наливають вино завжди правою рукою, тримаючи руку над етикеткою та підійшовши до відвідувача праворуч. Чарки та келихи не наливають догори, зазвичай залишають 2 см до краю. Принісши винозамовлене відвідувачем, офіціант повинен показати йому етикетку і після цього, отримавши дозвіл, відкоркувати пляшку.
Вино наливають з правої руки, тримають пляшку всією долонею, міцно приблизно на рівні етикетки. Пляшку різко не нахиляють, а також не торкаються шийкою краю келиха. І так, якщо ви п'єте вино, не розмовляйте, а якщо вас про щось запитали, то спочатку поставте келих, а потім відповідайте. Це з зовсім етикету.