Оптимальний розмір помелу – середній, не надто дрібний і не великий. Для еспресо-машин ступінь помелу потрібен трохи дрібніший, ніж середній. Він так і називається – еспресо-помел і може налаштовуватися кілька разів на добу.
Для регулювання помелу поверніть його максимум на один оборот вліво або вправо. На кавомашині ступінь помелу відображається числовим значенням або крапкою відповідного розміру. Що менша крапка, то менший помел. Чим менше число, тим менше помел .
Налаштування ступеня помелу кави в кавомашині Основне правило в зернових автоматах: помел впливає насамперед на насиченість та інтенсивність смаку. Чим дрібніше – тим яскравіше виражені всі відтінки, закладені в зерні. Якщо в зерні більше гіркоти, зі зменшенням помелу вона превалюватиме ще сильніше.