Буузи – це назва бурятською мовою традиційної страви бурятського і монгольського народу. Російською мовою її називають пози .Feb 5, 2022
Нічим – це одне й те саме. Пози – це русифікована назва, буузи це бурятська назва (бурятською).
Буузи – національна бурятська страва, буквально – “м’ясо, загорнуте в тісто”. За виглядом бууза невипадково нагадує юрту: отвір нагорі пиріжка забезпечує особливу циркуляцію повітря. У Бурятії проходить багато заходів, присвячених буузам, де не тільки готують і їдять, а й долучають людей до традиційної культури.
Буузи готують на пару в спеціальних каструлях – “позницах”. Характерною особливістю є бульйон усередині кожної буузи. Тож правильно їсти буузи так: робите невеличкий надкус, не перевертаючи позбуузу, випиваєте весь бульйон, а потім уже доїдаєте все інше.