Як зрозуміти, що печериці зіпсувалися
- Слиз на поверхні гриба. Поверхня хороших печериць завжди суха й оксамитова на дотик. Волога і слиз на поверхні гриба говорять про те, що він зіпсований. …
- М’якість і водянистість гриба. Злегка натисніть на капелюшок: він має бути рівним і пружним.
16-Dec-2020
Третє правило – визначаємо запах грибів . Вибираючи гриби на вагу, не кожен може відразу визначити, чим пахне гриб: приємним грибним ароматом, тухлим яйцем або нашатирним спиртом. Якщо порушені процеси вирощування грибів, то виділяється занадто багато аміаку, і цим аміаком просочується сам гриб.
Серед усіх представників царства грибів найкраще леткі речовини вивчені в базидіоміцетів – саме до них належить більшість їстівних плодових грибів, які ми збираємо в лісі. Характерний грибний запах зумовлює наявність органічної сполуки 1-октен-3-ол (див. 1-Octen-3-ol).