Віскі п’ють невеликими ковтками, спочатку оцінивши колір і аромат, потримавши алкоголь у роті, а потім уже зробивши ковток. Якщо п’ють кілька сортів віскі, то після кожного необхідно пити негазовану мінеральну воду, щоб не змішувати смаки різних напоїв між собою.Mar 28, 2022
Як правильно пити чистий віскі – з льодом або без
- Його потрібно пити злегка охолодженим. …
- Склянки наповнюють максимум на третину. …
- Етикет і подача: охолоджену пляшку подають, обернувши рушником. …
- Якщо планується дегустація декількох сортів віскі, після кожної проби потрібно прополіскувати рот мінеральною водою.
Apr 8, 2019
Чим закушують віскі
- Односолодовий віскі з димним або фруктовим ароматом п’ють під м’ясо (баранину і телятину), птицю, яловичий язик.
- М’який купажований віскі п’ють під копчену червону рибу (в ідеалі – лосось).
- Купажований віскі з трав’яним ароматом п’ють під морепродукти (креветки, устриці).
Скотч, бурбон та інші види міцного напою можна вживати в чистому вигляді, без гастрономічної пари, або ж із різними стравами. Вибір закуски зазвичай залежить від сорту віскі.