Дістаньте овочі або фрукти з пакета, перекладіть у миску і поставте на нижню полицю холодильника. Як правило, для повного розморожування відбувається за 10-12 годин. Поступове розморожування не дає продуктам виділяти занадто багато соку і зберігає вітаміни. Не слід розморожувати овочі й під проточною водою.
Головне – НЕ РОЗМОРОЖУВАТИ! У випадку з овочами це означає гранично швидко, по-іншому вони трансформуються в "кашу", потемніють, виникнуть огидний присмак і аромат. Заморожені продукти харчування забороняється обполіскувати – вода вимиває вітаміни і губить їхній смак.
Перед приготуванням заморожені овочі необхідно відтанути. Причому метод розморожування відрізнятиметься залежно від обраних овочів і рецепта. Але до будь-якого з них застосовне єдине правило – не опускати овочі в киплячу воду.