Пароварка – це пристрій, який став незамінним помічником у багатьох кухнях. Приготування їжі на парі є одним із найкорисніших і найздоровіших способів готування. При цьому зберігаються всі вітаміни і мікроелементи продуктів, оскільки вони не піддаються термічній обробці.
За допомогою пароварки можна приготувати найрізноманітніші страви – від салатів і закусок до гарячих м’ясних і рибних страв. Ви можете приготувати на пару курку, рибу, овочі, яйця і навіть десерти. Усе залежить від ваших уподобань і фантазії.
Приготування на пару дуже просте. Для цього достатньо налити воду в спеціальний резервуар пароварки, розташувати продукти на підставці або в кошику й увімкнути пристрій. Через деякий час ваша страва буде готова до вживання. Завдяки парі продукти зберігають свою соковитість, а смак стає ще більш насиченим.
Страва | Інгредієнти | Приготування |
---|---|---|
Курка на пару |
|
|
Броколі на пару |
|
|
Лосось на пару |
|
|
Що корисніше на пару чи варити?
А ще їжа, приготована на парі, корисніша за варену, тушковану або запечену в духовці. Річ у тім, що при обробці парою температура не піднімається вище 100 градусів, тому корисні речовини повністю зберігаються в продуктах. Під час варіння багато водорозчинних вітамінів переходять у бульйон і швидше руйнуються.
Що покласти в пароварку?
У пароварці
Кукурудзяний пиріг із соусом болоньєзе | Сирні рулетики з джемом і кокосовою стружкою | Індичка з болгарським перцем і арахісом у соєвому соусі |
Суп із курячим філе, солодким перцем і галушками | Рисові зрази з чорносливом | Бутерброди із запеченим нутом і пастою з авокадо |
У чому користь їжі на пару?
Страви, приготовані на парі, навпаки, легко засвоюються, не створюють відчуття важкості в шлунку, і навіть сприяють збереженню молодості та краси, адже вони не містять зайвих калорій, холестерину та шлаків, що засмічують судини. Їжа, приготована на пару, є найдієтичнішою.