Як і що приготувати на парі: найкращі рецепти та поради

Пароварка – це пристрій, який став незамінним помічником у багатьох кухнях. Приготування їжі на парі є одним із найкорисніших і найздоровіших способів готування. При цьому зберігаються всі вітаміни і мікроелементи продуктів, оскільки вони не піддаються термічній обробці.

За допомогою пароварки можна приготувати найрізноманітніші страви – від салатів і закусок до гарячих м’ясних і рибних страв. Ви можете приготувати на пару курку, рибу, овочі, яйця і навіть десерти. Усе залежить від ваших уподобань і фантазії.

Приготування на пару дуже просте. Для цього достатньо налити воду в спеціальний резервуар пароварки, розташувати продукти на підставці або в кошику й увімкнути пристрій. Через деякий час ваша страва буде готова до вживання. Завдяки парі продукти зберігають свою соковитість, а смак стає ще більш насиченим.

Як і що можна приготувати на парі
СтраваІнгредієнтиПриготування
Курка на пару
  • Куряче філе
  • Лимон
  • Сіль
  • Перець
  1. Підготувати куряче філе, змастивши його лимонним соком, сіллю та перцем.
  2. Встановити пароварку і розмістити курку у відведеному відділенні.
  3. Увімкнути пароварку і готувати курку до готовності.
Броколі на пару
  • Броколі
  • Олія оливкова
  • Сіль
  • Перець
  1. Розділити броколі на суцвіття.
  2. Встановити пароварку та розмістити броколі у відведеному відділенні.
  3. Посолити та поперчити броколі, додати трохи оливкової олії.
  4. Увімкнути пароварку і готувати броколі до готовності.
Лосось на пару
  • Філе лосося
  • Лимон
  • Сіль
  • Перець
  1. Підготувати філе лосося, змастивши його лимонним соком, сіллю та перцем.
  2. Встановити пароварку і розмістити лосось у відведеному відділенні.
  3. Увімкнути пароварку і готувати лосось до готовності.

Що корисніше на пару чи варити?

А ще їжа, приготована на парі, корисніша за варену, тушковану або запечену в духовці. Річ у тім, що при обробці парою температура не піднімається вище 100 градусів, тому корисні речовини повністю зберігаються в продуктах. Під час варіння багато водорозчинних вітамінів переходять у бульйон і швидше руйнуються.

Що покласти в пароварку?

У пароварці

Кукурудзяний пиріг із соусом болоньєзеСирні рулетики з джемом і кокосовою стружкоюІндичка з болгарським перцем і арахісом у соєвому соусі
Суп із курячим філе, солодким перцем і галушкамиРисові зрази з чорносливомБутерброди із запеченим нутом і пастою з авокадо

У чому користь їжі на пару?

Страви, приготовані на парі, навпаки, легко засвоюються, не створюють відчуття важкості в шлунку, і навіть сприяють збереженню молодості та краси, адже вони не містять зайвих калорій, холестерину та шлаків, що засмічують судини. Їжа, приготована на пару, є найдієтичнішою.

Related Post

Як часто можна робити відбілювання Amazing White?Як часто можна робити відбілювання Amazing White?

Унікальна система відбілювання зубів Amazing White дозволяє відбілити вашу посмішку на 4-9 тонів. Ефект процедури може триматися від 6 місяців до 1,5 років. Як часто можна проводити відбілювання Механічне відбілювання

Які музичні твори написав Шопен?Які музичні твори написав Шопен?

У день пам'яті композитора "Вечірня Москва" пропонує до вашої уваги добірку його найвідоміших. творів. "Сад Едему" ("Ніжність") "Ноктюрно до дієз мінор" "Осінній вальс" "Nocturne 2 – Весняна рапсодія" Етюд op.10