Закваску кімнатної температури слід годувати 1-2 рази на день, залежно від того, як швидко вона росте та опускається. В холодильнику. Якщо ви печете не часто, зберігайте закваску в холодильнику, накривши кришкою. Вам потрібно буде годувати її лише раз на тиждень, щоб зберегти силу.Apr 29, 2019
Щоб уникнути перекидання хлібної закваски у холодильнику, необхідно періодично її "вигулювати", тобто діставати з холодильника і давати їй відігрітися приблизно одну годину (залежить від обсягу закваски), а потім підгодувати свіжою порцією борошна та води. Потім дати поставити ще 1-2 години за тієї ж кімнатної температури.
Для цього дістаєте закваску з холодильника, перемішувати її і відразу годувати. Годування закваски проводьте за зручною для вас схемою, наприклад, 1:2:3 або 1:4:4. Якщо закваска вам буде не потрібна, то після годування залишаєте її за кімнатної температури на 4-8 годин.
Вести готову закваску можна при кімнатній температурі (якщо печете щодня або через день) або в холодильнику. Зберігання та ведення закваски в холодильнику: Зберігайте 20-30г (або більше в залежності від того, скільки вам потрібно закваски на випічку) закваски (1 ст. л.) у банку із закритою кришкою.