Якщо автор рецепта рекомендує готувати страву за режиму “Конвекція”, а такого режиму немає, то вмикайте “Верх-низ”, встановивши температуру на 5-15С вище. Тобто якщо в рецепті написано, що потрібно випікати за 170С на “Конвекції”, то це рівносильно 180-185С “Верх-низ”.
Позначення конвекції – дві паралельні лінії – одна вгорі й одна внизу (часто всередині квадрата). Оскільки в цьому режимі використовуються два нагрівальні елементи, ця функція найкраще підходить для звичайних страв, оскільки тепло поширюється за рахунок природної конвекції.
Переважну більшість випічки краще готувати в режимі “Верх + низ” для електричних духовок або “Низ” для газових. Конвекцію варто вмикати в самому кінці, якщо хочеться отримати більш рум’яну скоринку. 4. У момент відправлення випічки в духовку вона вже має бути розігріта до температури, зазначеної в рецепті.