Приготується з розтопленого цукру, що виливається крізь сито на холодний металевий барабан, що швидко обертається, або конус. У процесі приготування утворюються тонкі нитки, які збираються в грудку. Якщо цукровий сироп підфарбовується харчовими барвниками, то солодка «цукрова вата» набуває кольору.
Усередині цукор нагрівається, плавиться і перетворюється в гарячий густий сироп. За рахунок відцентрової сили рідкий цукор вилітає через дрібні отвори і в польоті застигає, перетворюючись на цукрову нитку. З цієї нитки і виходить цукрова вата.
Вперше цукрова вата виникла ХV столітті Італії. Її виготовляли у спеціальних пекарнях, розташованих уздовж бруківок вулиць. Спочатку у глибоких каструлях варили цукровий сироп, а потім на двозубі виделки намотували тонкі цукрові нитки, формуючи їх декоративні повітряні кульки.
Якщо Ви хочете займатися продажем цукрової вати, то Вам необхідно: – Зареєструватися в податковому органі як ТОВ, ІП. -Мати касовий апарат. Якщо Ви плануєте відкрити стаціонарну точку, треба отримати дозвіл на торгівлю.