У круглозерному рисі найбільше крохмалю, який під час варіння стає липким, тому його використовують для суші, каш, пудингів, десертів.
Рис – один із найпопулярніших продуктів на планеті. Але проблема в тому, що рисова крупа містить 75-80% вуглеводів, в основному, крохмалю. У вареному рисі вуглеводів менше – 25-30%, оскільки.
Рис містить зовсім небагато клітковини, трохи більше білків і дуже багато вуглеводів у вигляді крохмалю. Під час приготування рису частина крохмалю виділяється у воду. Залежно від сорту рису і способу обробки зерна змінюється кількість крохмалю, що виділяється.
У воду додаємо настоянку йоду і капаємо на продукт. Якщо продукт посинів, крохмаль у ньому є, якщо не посинів – то ні.