Найбільш крохмалистий овоч – картопля, крохмаль може становити до 25% від загальної маси бульби. Крім картоплі, до крохмалистих овочів відносять кукурудзу, моркву, буряк, кабачки, корінь селери, гарбуз, топінамбур, редьку та редис.
Овочі, що не мають крохмалю: цибуля, огірок, корнішон, бруква, ревінь, червона капуста, салат-латук, брюссельська капуста, помідори, крес-салат, кріп, баклажан, цвітна капуста, броколі, морква, шніт-цибуля, кульбаба, кропива, цибуля-порей, щавель.
Гречане борошно містить 700-910 мг/г крохмалю залежно від типу борошна, а крохмаль, своєю чергою, складається з 250 мг/г амілози і 750 мг/г амілопектину. Гранули гречаного крохмалю мають форму неправильних багатокутників із діаметром від 2 до 9 мкм.